ראיון עם עופר דביר מאת: שרון קונפורטי
לפני כמה ימים התקשרה אליי חברה יקרה בשם טניה סולומון ואמרה לי:
"שרון תקשיבי אני חייבת לספר לך על מישהו מתוק".
צחקתי לעצמי מישהו מתוק? מעניין מה כל כך מתוק בו?
ברגע שאפשרתי לה לדבר ולספר על אותו בחור מתוק הבנתי שהוא באמת אבל
באמת ממש מתוק.
מדובר בעופר דביר, איש השוקולד בעל העסק 'חלומות מתוקים' מנחה סדנאות
שוקולד מתוקות לילדים ולמבוגרים.
ובעיניי הוא אפילו עוד יותר מתוק כיוון שטניה סיפרה לי על רוח
ההתנדבות של עופר שערך סדנת שוקולד למתמודדים במועדון החברתי של עמותת 'אנוש'
בחדרה.
עמותה שמאד קרובה לליבי ובעברי התנדבתי בה.
אז אחרי כל המתיקות הזאת החלטתי לשוחח עם עופר ולהבין דבר אחד או
שניים על החטא המתוק 'שוקולד'.
עופר דביר, 43 גרוש ללא ילדים מתגורר בחדרה במקור מזכרון יעקב.
איך הכל התחיל?
הכל התחיל לפני 12 שנה מאד אהבתי לאפות והחלטתי ללמוד קונדיטוריה באופן
מקצועי בבית הספר 'בישולים' בתל אביב.
במהלך הלימודים החלתי לעבוד כסטאז'ר בקונדיטוריה קטנה ביוקנעם שם
נסחפתי לתחום השוקולד.
הבנתי שאני ושוקולד זה סיפור אהבה ולכן נרשמתי לקורס 'שוקולטייר' האמת
שלמדתי במספר מקומות והתעמקתי בנושא לעומק.
למדתי ב'רוי' בתל אביב, אצל יעל מילשטיין בראש העין, בברטלה בפתח תקוה ואצל סרינה בעין
ורד.
אחרי הלימודים וכל הידע שצברתי הרגשתי צורך להעביר את הידע הלאה.
הבנתי שאני מאד מחובר ואוהב אנשים בכל הגילאים.
עסקתי בדוכנים של שוקולד, עצבתי זרי שוקולד מפרחי שוקולד וראיתי איך
השוקולדים שלי משמחי אנשים...
אנשים לא רק רצו לקנות ולטעום מהשוקולדים שלי הם ביקשו ללמוד להכינם
בעצמם וכך החלתי להעביר סדנאות שוקולד לרכישת ידע מתוק, לגיבוש עובדים, בימי הולדת
ועוד...
במקביל אני מקפיד להתנדב לפחות פעמיים בשנה אני מעביר סדנאות שוקולד
בהתנדבות לעמותות שונות.
אני מאד מתחבר ליצירה בסדנאות שלי למדים להכין מקלות שוקולד, טרפלס,
צורות בשוקולד, פרלינים ומילויים שונים לפרלינים.
החלום שלי בעתיד הוא לפתוח בית מתוק לסדנאות משלי.
צילומי שוקולד מגרים ביותר: שרון קונפורטי
המלצה של טניה סלומון
איש מתוק
חוגגים יום הולדת?
מסיבה ללא סיבה? אז הנה, יש לי אחלה רעיון מתוק בשבילכם:
השבוע עברתי
"חוויה " ואני מרגישה צורך לחלוק אותה עם כל העולם: סדנת יצירה והפעלה
בשוקולד!
פגשתי איש מתוק העונה
לשם עופר דביר- איש השוקולד.
דביר –שוקולטר מוסמך,
מארגן סדנאות והפעלות לאירועים וימי הולדת, הגיע בהתנדבות לסניף "אנוש"
- חדרה על מנת לשעשע את החברים במועדון החברתי, מעשה טוב ובכלל לא מובן מאליו.
עופר (לא רק מקצוען אלא גם אחלה סימפטי, סבלני וקשוב לצרכי המשתתפים) הגיע מצויד
כהלכה, עמוס בארגזים עם שוקולד איכותי, אגוזים, אביזרים, סינרים, כובעים וסירים.
חגגנו אתו במשך שעתיים, תוך כדי הסברים קצרים על
ההיסטוריה של השוקולד והפקתו וגם הכנו 'מוצרים' מתוקים שאותם חיסלנו תוך כדי
פעילות וליקוק אצבעות ואת המעט שנשאר - לקחנו הביתה...
'לכלכנו' את הידיים,
צחקנו , טעמנו והעלינו אין ספור קלוריות טעימות להפליא.... אז ראשית, תודה לעופר
על ההתנדבות וההפעלה המדהימה! וכל מה שנותר לי הוא להמליץ עליו בחום לכל אירוע
שאתם מתכננים מ 10- משתתפים ומעלה. הפעילות מתאימה לכל חובבי המתוק באשר הם
מגיל 7 ועד 120.
עופר 0542547664
http://www.chocolateman.co.il/
עופר 0542547664
כתבו על עופר בעיתון!
מדור 'דיבור בעיר' מתוך המגזין 'דיבור חדש'
http://www.chocolateman.co.il/
תגובות
הוסף רשומת תגובה